Zorgverzekeraars

Het NTAC geeft u als zorgverzekeraar productinhoudelijk, zorginhoudelijk en regeltechnisch advies over aanvragen van hulpmiddelen die (boven)budgettair vergoed worden. Ook kunnen wij het volledige uitvoeringstraject van u overnemen; van inkoop en aanvraag tot levering en nazorg.

De beste hulpmiddelenzorg voor uw verzekerden

Kwaliteitsverbetering en naleving

Wij ondersteunen u bij het ontwikkelen en implementeren van zorgbeleid dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en wettelijke vereisten. Door onze uitgebreide kennis van de hulpmiddelenmarkt helpen wij u bij het verbeteren van de verstrekkingen voor uw verzekerden. Wij bieden ook ondersteuning bij het opstellen van protocollen en richtlijnen die ervoor zorgen dat de ingekochte zorg consistent en van hoge kwaliteit is.

Strategisch beleid en innovatie

Onze zorginhoudelijke adviezen zijn gericht op het optimaliseren van uw strategieën op het gebied van zorghulpmiddelen. Wij bieden inzicht in de nieuwste innovaties en helpen u bij het implementeren van effectieve en efficiënte oplossingen. Dit resulteert in een hoge tevredenheid onder uw verzekerden en een betere kostenbeheersing. We werken samen met u om strategische plannen te ontwikkelen die anticiperen op toekomstige trends en uitdagingen in de markt, waardoor uw organisatie wendbaar en voorbereid blijft.

Verhogen van de kwaliteit, beheersen van uw kosten

Efficiënte contractering en inkoopoptimalisatie

Wij ondersteunen u bij de contractering van de hulpmiddelen en zorgen er tevens voor dat u de kwaliteit van de hulpmiddelenzorg waarborgt. Door onze ervaring en marktkennis realiseren wij aanzienlijke kostenbesparingen en optimaliseren wij uw inkoopprocessen. Ook bieden wij ondersteuning bij het monitoren en beheren van uw inkoopstrategieën om ervoor te zorgen dat deze consistent blijven met uw financiële en operationele doelstellingen.

Betrouwbare levering en kwaliteitsborging

NTAC waarborgt dat de ingekochte hulpmiddelen van hoge kwaliteit zijn en tijdig geleverd worden aan uw verzekerden. Wij begeleiden het volledige inkoopproces, van selectie tot levering, en zorgen voor een betrouwbare en efficiënte hulpmiddelenvoorziening. Via ons NTAC-portaal kunt u het hele proces volgen. Daarnaast voeren wij een gedegen beleid om systemen correct in te regelen en deze continu te controleren op naleving van vooraf opgestelde voorwaarden. We monitoren voortdurend de kosten per verzekerde en houden de gemaakte afspraken nauwlettend in de gaten.

Wilt u meer weten?

Het Nederlands Technisch Advies College (NTAC) is sinds 1989 dé kennisbank voor medische hulpmiddelen. Wij bieden deskundig advies en efficiënte oplossingen voor zorginstellingen, zorgkantoren en zorgverzekeraars. Ontdek wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Ondersteuning voor

Gemeenten

NTAC ondersteunt gemeenten met hulpmiddelenzorginkoop- advies, levering- en cliënt tevredenheidscontroles om lokale diensten te verbeteren.

Zorginstellingen

Onze diensten zijn gericht op zowel budgettaire als boven-budgettaire ondersteuning, waardoor uw instelling efficiënt en effectief kan opereren.

Zorgkantoren

Wij helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid dat gericht is op het verbeteren en efficiënt inzetten van de hulpmiddelenzorg.